Hakkımızda

 

iTEC “Katılımcı Sınıf için Yenilikçi Teknolojiler” PROJESİ

Innovative Technologies for an Engaging Classroom

                                            

iTEC PROJESİ
 “Katılımcı Sınıf için Yenilikçi Teknolojiler”                   

TARİH: 11.11.2012

Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programından finansmanlı “Katılımcı Sınıf için Yenilikçi Teknolojiler (iTEC) Projesi”https://itec.eun.org/web/guest/home hâlihazırda kullanılmakta olan ve alternatif öğretim yöntemlerinin sınıflarda kullanılabilirliğini araştırmakta ve Avrupa çapında, 15 ülke Eğitim Bakanlıklarına bağlı pilot okullarda Eylül 2010 – Eylül 2014 tarihleri arasında uygulanmaktadır. 5 fazdan oluşan ve 3. fazdan itibaren yaygınlaştırılma sürecine giren proje 14/02/2012 tarih ve 2792 sayılı Makam Onayı ile birimimizce yürütülmektedir. 
iTEC projesine katılan Öğretmenler, öğrencilerin dersin temel kavramlarını daha da pekiştirmeslerini ve müfredat konularını tekrar etmelerini sağlamaktadır.
Proje kapsamında, farklı branşlardan öğretmenlerin sınıflarında uygulayabilecekleri Proje Tabanlı Öğrenme Modeli üzerine kurulu Öğrenme Hikâyeleri güncel web araçları ile uygulamaya konulmuştur. 
Proje gerekçesi
Profesör Stephen Heppell’in 1998 yılındaki sözleri hala yerindedir: “Biz her şeyin değiştiğini düşünmemeliyiz - Genellikle, çocuklar ve öğrenciler değişmez. Yeni BİT’in bir sonucu olarak, Avrupa gen havuzunda herhangi bir dalgalanma olmamıştır….. Çocuklar, yaparak öğrenirler. İzleyici duygusu, öğrenmelerine kılavuz olması, desteklemesi ve bilgi alması ile yüksek kalitede arabuluculuk yaparak onlara yardımcı olur”
Sanayi sonrası toplumda BİT’in yenilikçi kullanımı için öğretmen ve öğrencilere BİT kullanımını kapsayan yeni yükümlülük biçimleri gerekeceğini anlamamız gerekir.
Öğrenci merkezli, proje tabanlı yenilikçi pedagojilerin, Yenilikçi teknolojiler ile uygulandığı proje, yerleşik ve ortaya çıkmakta olan teknolojilerin gelecek 5-10 yılda sınıflarda yeteri kadar kullanılabilirliğini araştırmaktadır. 
Avrupa Okul Ağı (AOA) tarafından yürütülmekte olan Avrupa Komisyonundan €9.45M’luk finansmanlı iTEC projesi, şimdiye kadar Avrupa Okul Ağı ve destekleyen Eğitim Bakanlıkları tarafından yürütülen en stratejik ve en geniş kapsamlı projedir. Projeye ülkemiz adına Bakanlığımız, 26 Nisan 2010 tarihli iTEC Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilmiş olup 14/02/2012 tarih ve 2792 sayılı Bakan Onayı ile birimimizce yürütülmesi devam etmektedir.
Proje, geleceğin sınıfı için ortaklaşa iddialı senaryolar geliştirmek üzere politika yapıcıları, araştırmacıları, teknoloji tedarikçilerini ve yenilikçi öğretmenleri bir araya getiren bir fikirler laboratuvarı olarak hareket eder. Bu senaryoları yeni ortaya çıkan BİT ile, Avrupa’dan katılan büyük ölçekli pilot okullarda, test eder ve doğrular. Hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde eğitim reformu süreçlerini etkiler. Politika yapıcılara öneriler üretir ve iTEC senaryolarının büyük ölçekte benimsenmesini sağlar. 
Her fazda aşağıdaki süreç izlenir:
1.Eğitim senaryoları üretimi
2.Prototip araçlar ve kaynaklar ile Öğrenme Hikâyeleri ve Öğrenme Aktiviteleri üretmek için katılımcı tasarım çalışmaları ve ön-pilotlama
3.Beş fazın her birinde dörder aylık süre boyunca öğretmenler ile pilot uygulama
4.Değerlendirme
iTEC Teknolojileri ve Öğrenme Aktivitelerinin (erişmek için tıklayın) kullanıldığı pilot uygulamada yer almak isteyen öğretmenleriTEC@meb.gov.trmmuharremoglu@meb.gov.tr adreslerinden iletişime geçebilirler.

1. Faz geniş ölçekli pilot uygulaması, Eylül-Aralık 2011
Beş fazdan oluşan projenin 1. Faz geniş ölçekli pilot uygulaması Eylül-Aralık 2011 döneminde tamamlanmış olup ülkemizde 09/06/2011 tarih ve 10037 sayılı Bakanlık Makamı onayı ile 42 pilot okulda uygulanmıştır.
Faz ön pilotu kapsamında Working with outside experts "Uzmandan Öğrenme" ve Collecting data outside of school "Okul dışında ders konularını içeren medya toplama" 2 Öğrenme Hikayesi olarak uygulandı.
1. faz geniş ölçekli pilot uygulamasında 2 Öğrenme Hikayesi uygulandı:
1.Dijital Medya Toplama 
2.Dış Uzmandan Öğrenme
1. faz geniş ölçekli pilot uygulamasında 5 Öğrenme Aktivitesi uygulandı:
1. Takım çalışması
2. Takım Flaş Haberleri
3. Akran geribildirimi
4. Öğretmen akıl notları
5. Okul dışında veri toplama
-Öğretmen öğrencilerinin isim ve resimlerini TeamUP’a doldurarak sınıfını kurar. 
-Öğrencilerin konularını seçmesiyle TeamUP takımları oluşur. https://teamup.aalto.fi/ adresinden öğretmen sınıfı için kayıt olduktan sonra öğrenci için ayrı öğretmen için ayrı link gönderilir. TeamUP en iyi Google Chrome ve Flash 10.3 ile çalışır. 
-Öğretmen, öğrencilerinin ödev konularını belirleyecekleri siteleri araştırıp listesini oluşturur.
-Öğretmen her takıma kendi planını oluşturması için yardımcı olur. 
-Takımlar gidilecek yerleri ve toplanacak verileri planlar
-Takımlar okul dışında çalışırken eşlik edecek yetişkinler belirlenir.
- Takımlar günlük faaliyetlerini belgeleyen bir 1 dakikalık bir flaş haber kaydederler. 
-Öğrenciler, topladıkları verileri analiz ederek tekrar araştırırlar.
-Birbirlerinin çalışmaları hakkında geri bildirim verirler. 
-Sonunda sınıfta ve sınıf dışında erişilip paylaşılan bir sunum üretirler.-60 öğretmen, okul müdürü ve İl/İlçe MEM temsilcilerinin katılımı ile İstanbul’da 10 Aralık 2011 tarihinde bilgilendirme ve uygulama toplantısı yapıldı
-40 öğretmen, okul müdürü ve İl/İlçe MEM temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da 14 Aralık 2011 tarihinde bilgilendirme ve uygulama toplantısı yapıldı
-5 öğretmenin İngiltere Londra’da, 12-15 Ocak 2012 tarihinde yapılan “1. iTEC Pilot Öğretmenler Katılımcı Tasarım Çalıştayı”na katılımları sağlandı.
-Online destek olarak  iTEC öğretmenleri için “1 to1 Computing” adlı Google group oluşturuldu.
-1. Faz Örnek Olay Çalışması 4 pilot okulumuzda gerçekleşti ve çalışma ziyareti yapıldı. Bu okullardan birine Avrupa Birliğinden bir gözlemcinin katılımı ile Triangulation visit adlı ziyaret gerçekleştirildi. Bu çalışmanın videosunu izlemek için tıklayın: İstanbul Ümraniye Çakmak İlköğretim Okulu

Önemli bilgileri veya duyurularınızı bu tarz metinlerle vurgulayabilirsiniz.

Proje geçmişi

Bu bölümde projenin geçmişini belirtebilir ve onu yaratmanızdaki gerekçenizi tanımlayabilirsiniz. Projenin kilometretaşlarını belirtebilir ve kullanıcılara bilgi verebilirsiniz.

Kullanıcılarımız

Burada tipik bir kullanıcı ve neden bu projenin onlar için önemli olduğunu tanımlayabilirsiniz . Ziyaretçilerinizi motive etmek iyidir, ki web sitenizi tekrar ziyaret etsinler.